divendres, 13 de novembre del 2015

Setmana europea de la robòtica 2015



La setmana del 23 al 29 de novembre se celebra la "European Robotics WeeK".

És el segon any que des del CRP de la Noguera estem impulsant l'ús de la "Programació i robòtica a l'aula" i tornem a aprofitar aquesta setmana per proposar diverses activitats i introduir els robots a l'aula d'una manera diferent.
Us proposem el visionat d'aquest curt per entrar en el tema tot generant debat a l'aula i reflexionar sobre la presència dels robots en la nostra societat. La reflexió i el que doni de si el debat dependrà de cada nivell educatiu.


Educació infantil:
Un any més, ens agradaria tornar a  recollir dibuixos dels nens i nenes més petits de com veuen o s'imaginen els robots. El dibuix pot sorgir de la pregunta "Com són els robots?" o "Com seria el teu robot preferit?". Recollirem els dibuixos fins el 18 de desembre i farem una exposició online. Aquí podeu veure alguns exemples de dibuixos del curs anterior.

Cicle Inicial i Mitjà d'Educació Primària:
Per què no proposar als nens i nenes que  construeixin el seu robot amb material de rebuig o qualsevol altre material que tinguin a l'abast? Podem posar-li nom i especificar quina és la seva funció. A l'escola se'n pot fer una exposició. Ens agradaria molt que compartíssiu amb nosaltres les creacions del vostre alumnat (podeu fer-ho enviant-nos les imatges per correu electrònic o compartint els vostres albums o espais a la xarxa on recolliu la vostra experiència).  Aquí teniu algunes idees, però ben segur que en sortiran moltes més de diferents. També teniu l'opció de fer robots a partir de retallables que podeu trobar a la xarxa.
https://www.google.es/search?q=manualidades+robots&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMIgvi1ivniyAIVBbwUCh2aNASM&biw=1280&bih=889

Cicle Superior d'Educació Primària:
Fem un pas més i utilitzem algun dispositiu elèctric o electrònic per donar vida al robot que els nens i nenes construeixin. Podem utilitzar LEDs, algun brunzidor o fins i tot algun motor senzill de corrent contínua.  Esperem els vostres vídeos per veure'ls en acció!

Cinema a l'aula, també amb els robots:
La celebració d'aquesta setmana pot ser una bona excusa per portar el cinema a l'aula. Tenim propostes per a tots els nivells.
ROBOTS: Pel·lícula d'animació on el protagonista és un robot que és un gran inventor.
WALL-E: Comèdia d'aventures, amb traces romàntiques, que reinventa el gènere de ciència ficció. Abasta temes com el desenvolupament sostenible i la societat de consum, però els dos protagonistes principals són robots.
EVA: Melodrama de ciència ficció intimista. La pel·lícula atansa els robots al món quotidià amb una mirada propera i centrada en les relacions humanes.
YO, ROBOT: Drama romàntic i misteri criminal en una pel·lícula d’acció d’alta tecnologia i efectes especials. Basada en una novel de ciència ficció d'Asimov, tracta de l'enfrontament entre la intel·ligència artificial i la natural.

Les pel·lícules disposen d'orientacions didàctiques. 
Trobareu aquestes pel·lícules amb la resta de la col·lecció a  Cinema a l'aula .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada